Hvordan angriper vi arbeidet?

Det finnes ikke noe enkelt svar på det spørsmålet. Vår prosess beror på budsjett, risiko, hvordan du liker å jobbe, hvilket fagområde vi jobber på etc.

Så lenge det er forsvarlig, ønsker vi minst mulig prosess og mest mulig handling som tar oss nærmere at du tjener mer penger.

Katalyse jobber hands-on med din løsning for å få ting gjort! Hvordan vi legger opp samarbeidet definerer vi sammen.

Vi lever for dokumenterte resultater. Det krever også at det finnes god data vi kan brukes som baseline. Finnes det ikke, vil et godt datagrunnlag alltid være første steg i prosessen.

  1. Definere KPIer
    Vi setter oss inn i din forretning. Sammen kommer vi frem til hvilke måltall som skal definere om din utvikling går i riktig retning og om vårt samarbeid er en suksess.
  2. Sjekke at tracking gir viktig og riktig data
    Alle snakker om datastyrt utvikling, men det krever god data i bunn. Vi har sett mange rare analytics-kontoer som ikke måler det de bør. Har du nettbutikk må vi sjekke at funnels er satt opp korrekt, det kan også være aktuelt å definere verdier for sekundære konverteringer.
  3. Er dere oppdatert på brukernes behov?
    Når gjorde dere sist research på målgrupper/brukere?
    Det er som regel mange forbedringer som kan gjøres basert på “best-practise”. Man trenger f.eks ikke research og A/B testing for å etablere at lang lastetid og dårlig navigasjon er en hemsko.

    Er det lenge siden dere tok en fot i bakken med brukerne, anbefaler vi en runde med pragmatisk research. Det er mye man lærer på 10-20 samtaler!
  4. Analyse av brukeropplevelsen (UX-analyse).
    Katalyse gjør en full analyse av brukeropplevelsen på nettsiden/nettbutikken. Har du en nettbutikk omfatter dette også hele ordreløpet med transaksjonelle e-poster.
    Om ønskelig kan dette utvides til en analyse av hele kundereisen, jamfør posisjonering og kundebehov.
  5. Finne ut hvor du står i SEO arbeidet.
    Har du allerede fått levert en søkeordsanalyse og en SEO strategi?

    -Hvis ja, så kan vi foreta en analyse av innholds SEO og opprette konkrete oppgaver. Vi kan også avdekke en del tekniske SEO problemer. Teknisk SEO er ikke vår kjernekompetanse.

    -Hvis nei, så utfører vi en helt basic analyse som kan være en god start. En grundig analyse er utenfor Katalyse sin kjernekompetanse, men der har vi et nettverk med gode tredjeparter.
  6. Prioritert liste med forbedringer.
    Du vil alltid ha tilgang til en liste med forbedringer, prioritert fra et kost-nytte perspektiv. Hver forbedring har også en kontekstuell beskrivelse som gjør den lett å forstå/videreformidle.
  7. Månedlig planleggingsmøte.
    Her evalueres arbeidet som har blitt utført og hvilke resultater det har produsert. Du vil også motta en fast skriftlig rapport om så ønskes.
    Katlayse blir orientert om endringer i behov og strategi. Vi sparrer og evaluerer hvilke oppgaver som skal utføres frem til neste møte. Det er ikke uvanlig at en del interne behov må prioriteres for å holde organisasjonen blid og fornøyd.
  8. Onboarding av utviklere og designer om nødvendig.
    Det er å forvente at en del oppgaver vil kreve utvikling. Katalyse spesifiserer oppgaver og onboarder ressursene som skal utføre oppgavene. Enkle designoppgaver kan vi håndtere. Komplekse designoppgaver må utføres av en designer. Katalyse kan bistå i anskaffelse av eksterne ressurser om dette trengs.
  9. Prosjektstyring av forbedringer som skal utføres.
    Katalyse prosjektstyrer utførelsen av oppgaver. Det gjelder både fremdrift, kostnader og kvalitet. Vi har lang erfaring med digital prosjektledelse. Vi kan tilpasse oss interne prosesser eller opprette gode rutiner for arbeidsflyt og kvalitetskontroll.
  10. Operativ drift og kompetanseheving.
    Vi jobber operativt og utfører et bredt spekter med oppgaver blant annet:
    -Intern kompetanseheving på UX, innholds SEO, datastruktur og CMS (ekspert bruker av WordPress, WooCommerce og Shopify).
    -Innholdsproduksjon (produkter, artikler, sider, nyhetsbrev etc).
    -Innholdsstrategi (posisjonering, kanaler, SEO).
    -Innholdsstruktur (menyer, kategorier, intern lenker, duplikater etc).
    -Innholds SEO (optimalisering i henhold til SEO strategi.)
    -Forbedring av sidesøket (vekting, synonymer, fuzzy match etc).
    -Nyhetsbrev.
    -Produktopprettelse, berikelse og rydding i data.
    -Produktpresentasjon / arbeid med redigerbare flater.
    -Varelager (evaluering, muligheter, kampanjer, videreutvikling).
    -Logistikk (forbedre flyt, priser og avtaler).
    -Holde kontroll på tredjeparter, optimalisere tjenester og avtaler.